Hitta barnvagnar på babyportalen

Inreda barnrummet - vi har tipsen!

barnmobler_babyportalense

Ett barnrum ska vara funktionellt, men också bjuda in till lek. Här kommer tipsen med praktiska möbler, glada färger och mycket tyger som får dig och ditt barn att trivas.


barnsangen


Sängar att sussa sött i som liten!

När du ska skaffa en barnsäng så kan du för din egen skull tänka på tre saker:

  • Är den säker för mitt barn?
  • Finns det plats för förvaring av kläder/leksaker?
  • Får jag plats så vi kan läsa saga tillsammans?

Läs mer om barnsängar och se fler här


fem_elefanter

Fem myror är fler än fyra elefanter

Vem tyckte inte om fem myror är fler än fyra elefanter som liten? Idag finns det fina inredningsdetaljer med figurerna på. Mönstret finns exempelvis på kuddar, bäddset, lampskärmar och förvaringsboxar. Kudde 430 kr. Förvaringsboxar, 420 kr för 2 st i ett set.

Tips!
Köp en stuvbit och gör en fin tygtavla till barnrummet. Finns hos Barntyger.se!


Ilva barnlampor


Belysning för varje tillfälle!

Bra belysning är viktigt i alla rum och barnrummet har många delar som man bör tänka på! Exempelvis bör man ha  olika typer av belysning samt att lamporna är placerade i olika höjd.

  • Takbelysning - ordentlig belysning för hela rummet vid lek och städ, gärna spotlights som går att vrida åt olika håll för en förvandlande effekt av atmosfären i rummet.
  • Pysselbelysning - en lampa för när barnet sitter och skapar, när man arbetar ska man inte sitta i mörkt ljus.
  • Mysbelysning - för sagostunderna i sängen eller myshörnan.
  • Nattbelysning - kan skapa en känsla av trygghet hos barn att sova med ett svagt ljus.

Lamporna ovan kommer från Ilva.se.


houseofhedda

Förvaring som underlättar!

Leksaker ligger ofta huller om buller på golvet hemma. När barnen inte leker så kan det vara bra att införa städ-rutiner. Med roliga lådor och askar att stoppa leksakerna i går det fort att städa och det blir också roligt att lära barnen att plocka undan, gör det till en del av leken!

Smart och snygg förvaring till barnrum


brokiga på rad

“Brokiga på rad” av Stina Wirsén

De underbara figurerna “Brokiga på rad” är illustrerade av Stina Wirsén. Tyget är av ekologisk bomull. Pris metervara, 450 kr per meter. Finns hos Barntyger.se!


micki

Praktiskt kul från Micki

Micki’s designade barnmöbler i klara färger, limegrönt, blått och rosa, med djurmotiv, ränder och prickar, gör rummet så där oproportionerligt busigt som barn gillar. Besök Micki.se!


vimsa

Lite färg förgyller väggen!

Väggdekaler är det enklaste sättet att slippa de gamla vita väggarna utan att måla om. Om man väljer att ha väggdekaler så sparar man tid och det blir dessutom riktigt snyggt! Eftersom de är lätta att få bort blir det också mycket enklare att göra om då barnen blir lite äldre och vill ha en annan stil i rummet. Du handlar dessa lätt på nätet hos Vimsadekor.se!


jabadabamobler

Pysselhörnan - inspiration till skapande!

Vad är mer inspirerande än färg? Skrivbord, bord och stolar, inred pysselhörnan med möbler i glada färger så ditt barn vill slå sig ner och fantisera!

Barnmöbler för pysselhörnan


Lumilove Barbapapa

Barbapapa - en trygg sovkompis!

Lumilove Barbapapa är en bärbar nattlampa som ditt barn kan använda som gosedjur i sängen! På dagen står den i laddaren och på natten plockar man upp den och den börjar lysa. Nattlampan finns i rosa och blå. Pris, 449 kr. Du hittar den hos Barntrygghet.se!


Dude design

Klassiska stjärnor från Dude design

Dude design gör fina produkter med stjärnor, prickar och djur som motiv i tjock och fin kvalitet. De arbetar mycket med blåa och rosa nyanser med vita stjärnor samt svart och rött med vita prickar. De gör tavlor, kuddar, lampskärmar och tygskålar. De säljer även tyg på metervara. För att se fler produkter besök Dudedesign.se!


Docksäng smallstuff

Färgkombinera för ett vackert intryck!

Rummets tillbehör skapar helhetsintrycket av inredningen! Att kombinera färger som passar bra ihop är snyggt. Ett tips är att använda ditt barns favoritfärg, men också inreda med andra fina färger då barn kan ändra sin åsikt ganska ofta.

Smallstuff är ett danskt företag som bland annat tillverkar inredning för barnrummet, färgerna är inbjudande för både  flickor och pojkar. Du hittar många av dessa produkter hos Minpluddevutt.se!


Skriven av: Hanna Sandström